Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Rosa Pantern

Rosa pantern är en klassisk drink som fått sitt namn från den ikoniska tecknade figuren med samma namn. Precis som karaktären är drinken lekfull, charmig och full av personlighet. Med sin slående rosa färg och unika smakkombination är rosa pantern ett perfekt val för den som vill ha något lite annorlunda i glaset.

Hos oss hittar du allt du behöver för att skapa denna smakrika drink hemma. Vi har noga utvalt sprit, likör och övriga ingredienser av hög kvalitet för att säkerställa den bästa smakupplevelsen. Låt oss guida dig steg för steg för hur du gör den rosa drinken.

Gör så här

  1. Fyll ett cocktailglas med is för att kyla ner det medan du gör drinken.

  2. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka kraftigt i cirka 15 sekunder tills shakern känns kall.

  3. Häll ut isen från glaset.

  4. Dubbelsila drinken ner i det kylda glaset.

  5. Garnera gärna med en citronskiva eller körsbär.

Ingredienser (1 drink)

  • 2 cl vodka

  • 2 cl likör 43

  • 12 cl mjölk

  • 1,5 cl grenadin

Varifrån kommer drinken rosa pantern?

Det finns olika teorier om drinkens ursprung, men den mest vedertagna är att rosa pantern skapades på 1970-talet. Enligt legenden ville en bartender på en exklusiv nattklubb i London göra en signaturdrink inspirerad av den populära tecknade figuren. Genom att kombinera gin, Cointreau, grenadine och citron lyckades han fånga essensen av den lekfulla karaktären i ett glas.

Sedan dess har rosa pantern blivit en älskad klassiker i cocktailvärlden. Drinken är perfekt att njuta av som fördrink eller till en bit mat, tack vare sin fräscha och balanserade smak. Vi rekommenderar att servera den vid 6-8 °C för bästa smakupplevelse.

Kan man byta ut vodkan mot annan sprit?

I originalreceptet används gin som bas, men det går absolut att experimentera med andra spritsorter för att sätta en personlig twist på drinken. Här är några förslag:

Vodka: För en neutral bas som låter likören och fruktsmakerna ta plats.
• Vit rom: Ger drinken en lenare, sötare karaktär med toner av sockerrör.
Tequila: Adderar en kryddig och örtig dimension till smakprofilen.

Oavsett vilken sprit du väljer rekommenderar vi att välja en av god kvalitet. Hos oss hittar du ett brett utbud av noggrant utvalda spritsorter som lämpar sig utmärkt till rosa pantern och andra cocktails. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha råd kring vilken sprit som passar bäst för just dina smaklökar!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept