Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Rabarbermojito

Är du sugen på en uppfriskande drink i sommar? Då är rabarbermojito något för dig! Rabarbermojiton är en läskande drink med perfekt balans mellan sötma, syra och myntans örtigt fräscha toner. Servera gärna som välkomstdrink på nästa fest eller njut i solen en varm sommardag.

Gör så här

  1. Lägg myntabladen i ett glas och mortla försiktigt.

  2. Fyll glaset med krossad is.

  3. Häll i rom, rabarbersockerlag och limejuice. Rör om.

  4. Toppa med sodavatten.

  5. Garnera med myntablad. Klart!

Ingredienser (1 drink)

  • 4 cl ljus rom

  • 3 cl limejuice

  • 3 cl rabarbersockerlag eller koncentrerad rabarbersaft

  • 4 cl sodavatten

  • Mynta

Varifrån kommer drinken rabarbermojito?

Rabarbermojito är en twist på den klassiska drinken mojito som har sitt ursprung på Kuba. Mojito blev populär under 1920-talet på barer i Havanna och spred sig sedan till USA. Idag är den älskad världen över.

Genom att addera rabarbersockerlag ger man den traditionella mojiton en spännande, ny karaktär. Rabarber har en frisk syrlighet som gifter sig väl med rommens sötma och myntans fräschör. En perfekt kombination helt enkelt!

Kan man byta ut rommen mot annan sprit?

Absolut! Även om rom är det klassiska valet i en mojito går det utmärkt att variera med andra spritsorter:

- Vodka ger en neutral bas som låter rabarbern och myntan ta plats.
- Gin, gärna en örtig variant, skapar en spännande smakkombination. 
- Tequila bidrar med sina karaktäristiska toner.
- Alkoholfri rom kan användas för en mojito utan alkohol.

Oavsett vilken sprit du väljer kommer rabarberns friska syra att lysa igenom. Så låt kreativiteten flöda och hitta din favorit! Vi på Vinoteket önskar dig en riktigt härlig sommar med många svalkande rabarbermojitos.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept