Hos oss hittar du allt du behöver för att skapa denna läckra drink. Botanisera bland vårt breda utbud av gin för att hitta din favorit att använda som bas. Varför inte prova en ekologisk gin eller en spännande smaksatt variant för att ge din Rabarber Sour en extra twist?
Gör så här
-
Börja med sockerlagen: ansa och skölj rabarbern och skär den i mindre bitar. Mixa rabarbern tillsammans med sockret till en trögflytande sirap i en blender. Tillsätt vattnet och rör om tills sockret har lösts upp. Sila av rabarbermoset och tappa upp på flaska. Så här långt kan du förbereda och förvara i kylen i upp till en vecka.
-
Häll gin, citronjuice, rabarbersockerlag och äggvita i en shaker utan is och torrskaka upp ett ordentligt skum.
-
Fyll på med rikligt med is och skaka i ca 15 sekunder.
-
Sila upp i ett kylt cocktailglas.
-
Garnera med en tunn skiva eller stjälk av rabarber.
Varifrån kommer Rabarber Sour?
Rabarber Sour är en modern twist på den klassiska drinken Whiskey Sour, som har anor från 1800-talets USA. Genom att byta ut whiskey mot gin och tillsätta rabarberjuice får man en ljusare och mer somrig variant, perfekt när man vill lyxa till det i trädgården eller på uteserveringen. Rabarber Sour har på senare år blivit en populär drink och dyker numera upp på cocktailmenyer världen över.
Kan man byta ut spriten?
Absolut! Även om gin är det vanligaste att använda i en Rabarber Sour så fungerar det utmärkt att byta ut den mot andra spritsorter. Prova till exempel att använda vodka för en neutral smak som låter rabarbern ta plats, eller varför inte testa att göra en modern variant av originalet och använda bourbon för en Rabarber Whiskey Sour?
Vi på Vinoteket har ett brett utbud av spritsorter som alla passar utmärkt att använda i din Rabarber Sour. Låt fantasin flöda och hitta din nya favoritdrink i sommar!