Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Old Fashioned

Old Fashioned är en av de mest ikoniska drinkarna genom tiderna. Med sin enkla men eleganta kombination av whiskey, socker, bitter och citrus har den förtjusat cocktailälskare i generationer. Denna drink är perfekt när man vill njuta av en välbalanserad och smakrik cocktail med bourbonwhiskey i huvudrollen.

Gör så här

  1. Häll bourbon, bitter och sockerlag i ett rörglas och fyll det med is.

  2. Rör om med en barsked för att blanda ingredienserna, kyla ned drinken och för att späda ut den något.

  3. Sila upp i isfyllt glas och garnera med apelsinzest.

Ingredienser (1 drink)

5 cl whiskey, gärna bourbon eller rye

1 cl sockerlag

4 stänk Angostura bitter

Apelsinzest

Varifrån kommer Old Fashioned?

Old Fashioned har sitt ursprung i USA och drinken har funnits sedan 1800-talets början. Cocktailen har utvecklats från en enkel blandning av sprit, socker, vatten och bitter till den drink vi känner idag. Namnet "Old Fashioned" började användas i slutet av 1800-talet för att skilja den från nyare, mer komplexa cocktails som blev populära under den tiden.

Kan man byta ut bourbon mot annan whisky?

Traditionellt sett görs en Old Fashioned med bourbon eller rye whiskey, men det går att byta ut den mot whiskey eller rentav att experimentera med andra spritsorter. Här är några förslag:

  • Rom: Välj en mörkare rom för en drink med rika, söta toner och inslag av kryddor.

  • Tequila: En tequila-baserad Old Fashioned, ibland kallad "Oaxaca Old Fashioned", ger en unik twist med toner av agave och citrus.

Oavsett vilken sprit du väljer, se till att justera mängden socker och bitter för att balansera smakerna. Experimentera gärna för att hitta din personliga favorit!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept