Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Lynchburg Lemonade

Lynchburg Lemonade: som en sötsur lemonad för vuxna. Här är vårt bästa recept.

Lynchburg Lemonade är en uppfriskande och smakrik cocktail som är ett måste för alla som gillar whisky eller söker efter en ny favorit bland sommarens läskande drinkar.

Gör så här

  1. Fyll ett highballglas med is

  2. Häll i whisky, apelsinlikör och citronjuice och fyll upp med 7Up.

  3. Rör om försiktigt och garnera med en citronskiva

Ingredienser (1 drink)

  • 3 cl whisky

  • 3 cl Apelsinlikör (Triple sec)

  • 3 cl Citronjuice

  • 7 Up

Varifrån kommer Lynchburg Lemonade?

Lynchburg Lemonade har fått sitt namn från den lilla staden Lynchburg i Tennessee, USA, där Jack Daniel's destilleri ligger. Trots namnet så har dock inte cocktailen sitt ursprung därifrån. 

Enligt en vanlig historia så skapades drinken av en restaurangägare i Alabama på 1980-talet, som ville ha en signaturdrink med Jack Daniel's whisky. Oavsett om historien stämmer eller inte så har Lynchburg Lemonade blivit en modern klassiker som är lätt att förälska sig i.

Måste man använda Jack Daniel's?

Även om Jack Daniel's är det givna valet för en äkta Lynchburg Lemonade så går det förstås att variera med andra sorters whisky. Hos oss hittar du ett urval av olika whisky som alla har sin egen karaktär. 

Bourbonwhisky ger en lite sötare smak medan en rökig whisky tillför mer komplexitet. Välj en whisky du gillar och experimentera dig fram till din perfekta Lynchburg Lemonade. Kanske hittar du en ny favoritwhisky på köpet? Vi hjälper dig gärna att botanisera bland vårt utbud för att hitta något som passar just din smak.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept