Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Kycklingsoppa

Enkel att laga och full av vitaminer, kycklingsoppa är en billig och näringsrik måltid som passar hela familjen!

En varm och krämig klassiker

Kycklingsoppa är en klassisk och älskad rätt som värmer både kropp och själ. Den är perfekt för en kall och regnig dag, eller när du är i behov av lättlagad comfort food. Kycklingsoppa är inte bara god och mycket prisvärd, den är också näringsrik och full av vitaminer och mineraler. Stärkande helt enkelt, och därför har kycklingsoppa sedan lång tid tillbaka rekommenderats när någon varit sjuk och behöver återhämta sig.

Kycklingsoppa är en universell rätt som finns i många olika kulturer och kök runt om i världen. Varje region har sin egen unika twist på den klassiska soppan. Här är några exempel:

Pot-au-feu är en rustik soppa från Frankrike med kyckling, nötkött, grönsaker och örter.

Minestrone är en klassisk italiensk soppa med kyckling, pasta, bönor, grönsaker och örter. Ph? gà är en nudelsoppa från Vietnam med kycklingbuljong, risnudlar, kyckling, örter och kryddor. Caldo de Gallina är en peruansk soppa med kyckling, nudlar, grönsaker, ägg och mjölk. Vårt recept på kycklingsoppa är enkelt, med ingredienser som är lätta att få tag på. Soppan tjocknar genom stärkelsen i grönsakerna men du kan också tillföra lite grädde om du vill.

Kvalitén på kycklingbuljongen kan vara mer avgörande än om du använder färsk eller fryst kyckling i soppan. Bäst blir det om du använder hemlagad kycklingbuljong. Var inte rädd för att experimentera med olika kryddor och du kan alltid variera grönsakerna i soppan efter smak och tillgång. Servera vår kycklingsoppa med nybakat bröd, gärna focaccia och nudlar eller ris om du vill ha en riktigt mättande rätt.

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stor gryta på medelvärme.

  2. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och fräs i 5 minuter, eller tills de är mjuka.

  3. Tillsätt timjan, lagerblad och kycklingbuljong. Låt koka upp.

  4. Sänk värmen och låt sjuda i 15 minuter.

  5. Tillsätt färsk eller tinad kyckling och potatis och låt sjuda i ytterligare 10 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt och potatisen är mjuk.

  6. Tillsätt ärtor och smaka av med salt och peppar.

  7. Garnera med persilja och servera soppan varm.

Ingredienser (4 pers)

  • 1 msk olivolja

  • 1 gul lök, hackad

  • 2 vitlöksklyftor, hackade

  • 2 morötter, hackade

  • 2 stjälkar selleri, hackade

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1 lagerblad

  • 8 dl kycklingbuljong

  • 400 g kycklingfilé, tärnad

  • 1 potatis, skalad och tärnad

  • 1 dl frysta ärtor

  • Salt och peppar efter smak

  • Färsk persilja, hackad (till garnering)

Vin som passar till  kycklingsoppa

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept