Jennys Rum & Spis fläskfilé

Jennys Rum & Spis helstekta fläskfilé med rostade rot- och grönsaker och svampstuvning 


Jenny Finn driver mat- och vinbloggen Jennys Rum & Spis hos Allt om Mat och har en passion för allt som rör matlagning och dryck.

Tillsammans med Vinoteket har Jenny tagit fram en exklusiv kurerad vinlåda för dig som vill njuta av riktigt bra prisvärda viner och samtidigt få lite inspiration till höstens middagar hemma.

Köp Jennys vinlåda här!

I vinlådan finns bland annat Convento Viejo, ett smakrikt och fruktigt rött vin från Chile. Till vinet har Jenny tagit fram ett recept som matchar perfekt, tänk värmande smaker, rustik mat och ett glas rött i gott sällskap.

jenny frid

Bild: Jenny Finn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Putsa fläskfilén och stek den runtom i smör. Salta och peppra. Låt några timjankvistar och 2 vitlöksklyftor steka med.

  3. Lägg över fläskfilén i en ugnsfast form. Häll över stekskyn och låt den gå klart i ugnen tills den når en temp på 65 grader. Ta ut och låt vila tills tempen nått 68 grader. 

  4. Öka temperaturen på ugnen till 200 grader.

  5. Dela potatis, morötter, zucchini och paprika i mindre bitar. Lägg allt på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olja och kryddor och blanda runt. Rosta i ugnen i ca 25 minuter. Vänd efter halva tiden. 

  6. Finhacka schalottenlöken och tvätta och skiva champinjonerna.

  7. Fräs löken i smör. Låt champinjonerna steka med tills all vätska kokat in.

  8. Häll på grädde, kalvfond, soja, kryddor. Smaka av om du behöver tillsätta något mer.

  9. Låt puttra ihop och red av med maizena till den tjocklek du önskar på stuvningen.

  10. Drick ansvarsfullt!

Ingredienser 

  • Helstekt fläskfilé

  • 1 fläskfilé

    Smör och olja att steka i

    Salt, svartpeppar 

    Färsk timjan 

    2 vitlöksklyftor 

  • Rostade rot- och grönsaker

  • Morötter 

    Delikatesspotatis

    Zucchini 

    Spetspaprika

    Olja

    Salt, svartpeppar, timjan 

  • Svampstuvning

  • 250 g färska champinjoner 

    1 schalottenlök 

    Smör att steka i

    3 dl grädde 

    1 msk soja 

    1 msk kalvfond 

    Salt, svartpeppar 

    En nypa socker 

    Maizena

convento viejo

Bild: Jenny Finn

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept