Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bjud in till italiensk grillfest!

Ingenting är så högt prisat som maten i Italien men måltiderna är oftast allt annat än formella. Byt ut vett och etikett mot uppsluppen matglädje för en kväll och bjud in till en sommarfest vännerna och familjen sent ska glömma.

Det doftar rosmarin, vitlök och grillad salsiccia i hela kvarteret. Sorlet av prat och skratt överröstar den släpiga, hesa rösten på högtalaren. Det både låter och skvätter om vinglasen när de slås samman i ett outtröttligt skålande. Det är sommar och du har bjudit in till italiensk grillfest.

Aperitivo - måltidens höjdpunkt

Att ta ett glas vin och äta något litet innan själva middagen kallas aperitivo i Italien. Det är här du sätter stämningen för resten av kvällen så servera direkt kvällens mest minnesvärda vin, gärna med bubblor.

Tips! Gör en italiensk vinbuffé med bubbel, rosé och vitt så gästerna direkt kan göra sin egen mini-vinprovning.

Ost & chark

Det här kan du förbereda innan. Välj 3-4 italienska ostar och 2-3 sorters chark, skiva och lägg upp på fat dekorerat med fikon, ätliga blommor och sånt du gillar.

Crostini misti

Rostade brödskivor med olika topping. Kan varieras i en oändlighet. Servera gärna ett flertal olika såsom bruschetta toscana med färsk tomat, basilika och vitlök, kronärtskocksröra och svamp.

Coccoli

Rulla pizzadeg i pingis-stora bollar, fritera och servera med färskost och parmaskinka. Underbart till bubbel!

Vad lägger italienarna på grillen?

Grönsaker

Skiva zucchini, aubergine och röd paprika i lagom tjocka skivor. Grilla randiga och dränk i en dressing gjord på olivolja, hackad persilja, hackad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Lägg upp på vackert fat med målade solrosor.

Kött

Håll det enkelt. Salsiccia kryddad med fänkål och revbensspjäll insmorda i olivolja, rosmarin och salt. Grilla och lägg upp på vackert fat med målade citroner.

Potatis

Absolut. Dela dem i fyra, ringla över olja och rosmarin, in i ugnen tills mjuka. Salta och lägg upp på vackert fat… o.s.v.

Sås

Nej.

Vin

Ja! Certo!

Till det grillade är det gott med ett rött vin med stor smak såsom till exempel ett syditalienskt vin från Puglia eller Sicilien.

Läs mer om alla våra italienska viner här.

Se de viner som är mest populära just nu och gör din beställning. Snabb leverans hem till dörren! 

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept