Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Recept: Glöggsangria

Gör din egen glöggsangria att servera till adventsminglet. Den går fort att blanda och är ett uppiggande och friskt alternativ till den traditionella glöggen. Den passar dessutom utmärkt till pepparkakor med ädelost och andra kryddiga tilltugg. 

Spanien möter Sverige i en kryddig och kall drink. I år bör du testa att göra glöggsangria när du bjuder in till julmingel. Både lätt att göra och väldigt gott. 

Ingredienser (2 liter)

  • 75 cl glögg (glühwein)
  • 5 dl tranbärsjuice
  • 1 apelsin, saften
  • 4 kanelstänger
  • granatäpple, kärnorna
  • 2 apelsiner, i skivor
  • malen kanel och strösocker (till glaskanten)
  • 5 dl fruktsoda
  • is

Gör så här:

  1. Blanda glögg med apelsinsaft, tranbärsjuice, kanelstänger, granatäppelkärnor och apelsinskivor i en stor kanna eller skål. Låt stå och dra i ca 20 minuter. (Spara en apelsinskiva till att senare fukta kanterna på glasen med.)
  2. Dags att dekorera glasen. Blanda kanel och socker på ett fat. Fukta kanten på glasen med  apelsinskivan du sparade och doppa sedan glasens kant i blandningen av kanel och socker. Vänta gärna en stund så hinner det stelna.
  3. Häll i fruktsoda och is i glöggsangrian precis innan servering.
  4. Häll upp i glasen och njut!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept