Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vill du ha besök av vinbilen i sommar?

Att köpa vin på samma sätt som du köper glass av glassbilen, av en bil som kör runt i bostadsområden runt om i landet. Visst låter det som en dröm? Nu kan du vara med och påverka var i Sverige Vinbilen ska leverera vin i sommar.

Som en glassbil för vuxna

Vinbilen är, precis som det låter, en liten lastbil fylld med vin. En vinbutik på hjul. Estetiken påminner mycket om glassbilen, med bilder på olika buteljer och vinpaket som kunden kan peka på för att visa vilken de önskar köpa. 

Signalen som ljuder ut ur högtalarna när den är på väg in i kvarteret är en unik version av den gamla dängan “Red, red wine” av UB40. Klicka här för att spela upp

Det är nätvinbutiken Vinoteket som ligger bakom konceptet. 

– I tio år har Vinoteket kört ut vin direkt hem till dörren till svenska privatpersoner. Vinbilen är ett naturligt nästa steg för att finslipa kundupplevelsen hela vägen från vingården till bordet, berättar Anders Signell, VD för Vinoteket. 

Plan på breddning i hela Sverige

Vinbilen är ännu ett pilotprojekt och kör just nu på prov i några utvalda områden. Tanken är dock att sedan bredda i hela landet. 

– Vi är hela Sveriges vinbutik på nätet idag så det är en självklarhet för oss att vi även ska vara det i vår nya fysiska form, fortsätter Anders Signell.

Monika tycker vinbilen är toppen

Hyllningskörerna bland de som provat på att köpa vin från Vinbilen är högljudda. 

– Jag blir så glad när jag hör signalen att jag knappt hinner få på mig foppatofflorna innan jag springer ut, berättar Monika som bor i Åkersberga, ett av de pilotområden som just nu har fått testa på Vinbilen. 

Båstad, Lysekil eller Torekov - vart ska Vinbilen köra i sommar?

Vill du att Vinbilen ska komma till dig i sommar? Vi har nu öppnat upp för önskemål inför kommande lanseringsområden i semestersverige. Skicka in din förfrågan nedan. 

Bonus: Nykundserbjudande

De första 100 personerna som handlar av Vinbilen får en gratis aperitivo-låda med tre sorters italiensk ost, parmaskinka, tryffelsalami och en liten burk oliver. Du behöver acceptera alla cookies för att se formuläret.

Relaterade produkter

Mer från Nyheter

Visa mer från Nyheter