Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

8 smarta sommar-hacks för maximal vila på semestern

Sommaren är på ingång och vi är många som har efterlängtade lata semesterdagar som stundar runt hörnet. Men hur maximerar man vilan för en extra återhämtande sommar? Vi har tipsen för dig. 

1. Få vinet levererat direkt till sommarstället

Ligg i hängmattan istället för att stå i kö. Slipp trängseln i butiken och få vinet levererat direkt till sommarstället. Eller, ännu bättre, tänk inte ens på vin-inköpen utan teckna en prenumeration på vin över sommaren. Välj själv vad (rosé och bubbel kanske?) och hur ofta. Läs mer om Vinotekets prenumerationer.

2. Skapa sommarens spellista 

Förbered en grund med låtar som får dig i rätt sinnesstämning för semestern. Fyll sedan på under semestern så fort du hör en låt du gillar. Tips! Be vänner, familj och bekanta att skicka sina favoritlåtar/listor till dig om du får idétorka.

3. Var alltid redo för picknick

Investera i ett funktionellt picknick-kit med filt, korg, glas och tallrikar. En vinkylare eller kylklampar är även de bra att alltid ha redo i frysen när sommarregnet dragit förbi och solen tittar fram. 

4. Meal-preppa salladsingredienser

Förbered sommarens sallader genom att i olika lådor ha sköljda och skurna salladsingredienser. Vissa bas ingredienser såsom: din favoritsallad/gröna blad, morötter, rädisor, majs, tomat och gurka kanske du alltid vill ha hemma. Variera sedan med kyckling, fetaost, blomkål, tonfisk, ägg och mozzarella till exempel. Tips! Istället för pasta, blanda i matvete, bulgur eller råris i salladen så blir den mer mättande och du slipper den överkokta och smaklösa pastan (som ingen egentligen gillar men många tror är obligatorisk).

5. Två tips för kall dryck snabbt

1. Det finns påsar med is att köpa i mataffären. Om du har plats i frysen hemma är en sådan alltid bra att ha hemma. Om du till exempel glömt att kyla vinet kan du göra som fransoserna - en “piscine”. Franska för pool men även champagne eller rosé serverat i ett stort glas fyllt med is. 

2. Vill du inte ha is i ditt vin kan du snabbkyla det genom att vira blött hushållspapper runt flaskan och sedan lägga den i frysen. Vinet blir kallt på nolltid.

6. Pinteresta recept

Förbered redan nu en Pinterest-tavla med allt du kommer att vilja äta i sommar. Det finns massor av fina bilder och bra recept att inspireras av. Så slipper du den eviga frågan “Vad ska vi äta ikväll?”

7. Släpp kravet på den perfekta sommarstilen 

Gummistövlar och t-shirt är chic. Ju mer sliten och använd desto bättre. Är det din stil? Äg den. Gör du det kommer alla andra att göra det också. Och bli inte förvånad om de dessutom blir inspirerade och tar efter.

8. Aperol Spritz och Limoncello Spritz - starter pack 

Visste du att det finns färdiga lådor med både limoncello, aperol och bubbel att köpa med leverans hem till dörren (eller sommarstället)? Så smidigt! Se Vinotekets Spritz Starter pack här.

Relaterade produkter

Mer från Nyheter

Visa mer från Nyheter