Lunaria La Belle Bio Malvasia 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin Prisvinnande vin
Lunaria La Belle Bio Malvasia 2014 Malvasia

Lunaria La Belle Bio Malvasia 2014

Lunaria La Belle Bio Malvasia 2014

Tillfälligt slut

Pris 145 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2017
Karaktär
Fruktig och smakrik
Färg
Klart halmgul
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
100% Malvasia
Typ
Vitt
Sockerhalt
9,0 g/l
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

Aromatisk, väldigt frisk och fruktig doft av gröna äpplen, citrus och honungsmelon med vissa gräsiga inslag i bakgrunden. Stor, smakrik och saftig smak med meloner, stenfrukt och nötter. Den saftiga, stora stilen hänger kvar ända till avslutningen.

Utmärkelser

Brons - International Wine and Spirits Competition

Passar till

Stora, smakrika skaldjursrätter, mellanlagrade ostar, diverse pastarätter och rustika kycklingrätter. Servera svalt, någon grad eller två över kylskåpstemperatur. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Lunaria är den ekologiska delen av Orsogna Winery, ett av de främsta och största vinerierna i Abruzzien med över 1100 hektar vinodlingar. Vad som började som ett mindre projekt på vissa vingårdar visade sig producera fantastiskt karaktärsfyllda viner varför de helt enkelt startade ett extra varumärke - Lunaria. Idag är alla deras viner certifierade av Demeter, den tuffaste biodynamiska certifieringen i Italien och är därmed så nära naturvin och hands-off vinmakande man kan komma. Ett ytterligare bevis på att producenten gör allt så traditionellt som möjligt är att de binder fast korken som för flera hundra år sedan. Deras Malvasia är ett expressivt och fruktigt stilexemplar.