Beskrivning

Lobster Shack är gjort av den otroligt entusiastiske vinmakaren Bruce Jack. Jack studerade vinkunskap på berömda Roseworthy Collage i Australien och följde upp det med att arbeta för de ikoniska vingårdarna Grant Burge and Simon Hackett, innan kåsan bar av till Bordeaux. Under åren i Australien och Frankrike har han lärt sig att framställa vin utan och innan och det tillsammans med hans enorma passion bidrar till högkvalitativa viner med mycket karaktär. Hans vinkällare är beläget i en gammal dynamitfabrik bara 400 meter från havet och 2008 blev hans vingård utsedd till "Winery of the year" i Sydafrika.

Passar till

Servera runt 12 -14°C skaldjur, kanske allra helst hummer.

Produktinformation

Lagerstatus
209 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Sydafrika
Region
Western Cape
Producent
Flagstone
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
60% Chardonnay, 30% Viognier, 10% Chenin Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.9g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
 • Producent

  Flagstone

  Den innovativa vinproducenten i Sydafrika.
  Flagstone är en innovativ vinproducent som ligger utanför Kapstaden i Sydafrika. Här produceras viner med glädje och stort engagemang.

 • Land

  Sydafrika

  Sydafrika är nog för många en ganska ny bekantskap i vinvärlden och tillhör också den så kallade ”Nya världen”, som man generellt kallar vinproducerande länder utanför Europa.

 • Region

  Western Cape

  Vi befinner oss i Sydafrika i en provins med huvustad, Kapstaden. Western Cape är den viktigaste delen av hela Sydafrika när det kommer till frukt och vinproduktion.

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Druvan med flera personligheter!