Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Flagstone

(0)

Den innovativa vinproducenten i Sydafrika.
Flagstone är en innovativ vinproducent som ligger utanför Kapstaden i Sydafrika. Här produceras viner med glädje och stort engagemang.

Flagstone startade sin vinproduktion i en gammal lokal i hamnen i Kapstaden, eftersom det var den enda lokal som grundaren hade råd med. På den tiden var det Kapstadens första urbana vinmakeri. Men sedan 2002 ligger vingården utanför Kapstaden i en byggnad där det låg en dynamitfabrik fram till 1986. Där framställer de idag viner gjorda på noga utvalda druvor från fem vingårdar som ligger längs västra Kapprovinsen.

Vinframställning med glädje

Flagstone tillverkar viner med stort engagemang, med fokus på att skapa utsökta viner med distinkt smak. Vingården har dessutom fått flera utmärkelser för sina viner. Men förutom smaken på vinet lägger Flagstone stor vikt vid hur de sköter sina odlingar och sin produktion samt hur de tar hand om människorna som arbetar hos dem. De vill att vinproduktion ska vara roligt och att deras anställda ska känna glädje för sitt arbete

Röda och vita viner

Flagstone producerar både röda och vita viner. Vinerna finns i fyra kollektioner; Icon, Core, Lifestyle och Luxury. I dessa kollektioner hittar du flera olika druvblandningar i varierande prisklasser - de skiljer sig alla när det gäller stil och smak. I sortimentet finns även ett rosévin. Detta vin är ett bärigt sommarvin som passar utmärkt till en grillad hummer eller sushi. Flagstone har dessutom ett så kallat Ice Wine i sitt sortiment. Detta vin passar perfekt till desserter, så servera det gärna till en semifreddo eller en crème brûlée.

Popcorn- och vinprovning

På Flagstone kan du uppleva något de kallar för Pop Art Cart, vilket är något så annorlunda som en vin- och popcornprovning. Det är bara ett av tecknen på företagets kreativa ådra. I denna provning har Flagstones vinmakare Gerhard Swart valt något så intetsägande som popcorn och alltså skapat en smaksensation. Du får prova popcorn med spännande smaker som Cape Malay curry, lök, kryddnejlika, kakao och havssalt, tillsammans med passande viner.