Dekantera och servera runt 16-20 grader. Passar utmärk till rätter på vilt eller lammracks och gott till heta korvar eller en varm gryta.
Djup, mörk och kryddig doft av plommon, svarta vinbär, moreller och en hel del mörka kryddor och kanel. Stor, smakrik stil med med mörka skogs- och trädgårdsbär, peppar, enbär och nejlikor tillsammans med en friska syra, stora tanniner och en relativt lång avslutning.
I de södra delarna av Rhône är de mest kända regionerna Châteauneuf-du-Pape eller Gigondas. Men letar man lite djupare hittar man en hel del som undangömda pärlor som t.ex. de som växer kring berget Ventabren. Tre olika appellationer har sitt fäste runt berget:Cairanne, Rasteau och Roaix, alla tre med riktigt bra söderläge. Vinerna härifrån blir djupa, koncentrerade och smakrika och på toppen av berget finns en platå med en riktigt spännande terroir - appellationen Plan de Dieu. Resultatet, från främst Grenache, blir varma, saftiga och kryddiga viner!