Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Cave de Rasteau

(4)

Cave de Rasteau förmedlar kunskap, passion och spektakulär natur.
Den unika och verkligen mångsidiga miljön bakom vinerna från Cave de Rasteau, ger vinerna karaktär. Likaså passionen för hantverket.

I Rhônedalen i södra Frankrike blåser den torra mistralvinden genom vinodling efter vinodling. Unika miljöer med värme och sol, platåer, dalar, blommande fält tillsammans med olivträd och ekar, gör vindistriktet till något alldeles speciellt.

En av många, men inte en i mängden

Cave de Rasteau är bara en av väldigt många vinproducenter i området. Miljön är optimal för vingårdar och naturens mångsidighet erbjuder ypperliga möjligheter för väldigt varierande typer av odlingar. Men en enorm passion för viner och flera generationer av kunskap och tradition innebär att Cave de Rasteau kan producera några av de allra populäraste vinerna. Inte bara till regionen sett.

Miljö och människor

Respekten för miljön är tydlig i allt Cave de Rasteau gör. Det här är exempelvis det första vinhuset att använda namnet på byn som beteckning på vinet. Namnet, Rasteau, får idag enbart stå på viner som verkligen kommer från byn och märkningen ses som ett tecken på kvalitativa, smakrika och fräscha viner.

Det är tydligt att både naturälskare och vinälskare trivs i området. Därför är det ännu mer naturligt att vinhusen består av båda typerna. Cave de Rasteau respekterar naturen högt och de arbetar dessutom aktivt för miljön. De unika egenskaperna området besitter är något man särskilt vill lyfta fram i produktionen. Det är tydligt att både vinerna och miljön är uppskattade och att kärleken lever vidare.

Viner med karaktär och själ

Med tanke på att Cave de Rasteau hör till de äldsta vinproducenterna i södra Rhônedalen, grundat redan 1925, är det inte konstigt att produktionen har en sådan mångfald och djup. Röda viner utgör den största delen av produktionen, vilket faktiskt gäller för hela området. Unikt för det här vinhuset är karaktären i de smakrika vinerna. Något som är typiskt för området är en kombination av både eldigt och mjukt. Dessutom kommer det fram en fantastisk kryddighet i varierande former.

Oftast passar de här mustiga vinerna till nötkött, lamm och vilt.