Passar till

Serveras något under rumstemperatur, runt 16 grader. Vinet passar perfekt till pastarätter med kött och ost, till svamprätter, rätter på fläsk- eller kalv samt till medellagrade ostar. Till en kalventrecôte direkt från grillen är detta vin en dröm!

Produktinformation

Lagerstatus
304 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Dolcetto d’Alba
Producent
Cantina Vallebelbo
Huvuddruva
Dolcetto
Druvor
100% Dolcetto
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  Cantina Vallebelbo

  Klassiska viner från ett världsarvsområde.
  Vallebelbo ligger i den Italienska regionen Piemonte. Där odlas Moscato Bianco druvan som ger söta och aromatiska viner.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Huvuddruva

  Dolcetto

  Dolcetto- som betyder “den lilla söta" har länge ansetts vara en liten enklare druvsort, men idag vet man bättre då allt fler seriösa vinmakare satsar på odlingar med exeptionella vingårdslägen. Floralitet, röda bär och härlig lättillänglighet är en bra beskrivning på Dolcetto.