Dekantera och servera runt 18°C till vilt, grillat och bräserat kött eller risotto all'amarone
Stora dofter av koncentrerade röda frukter med inslag av fikon och kaffe. Smakerna är djupa av mörka körsbär och svarta vinbär med inslag av mörk choklad
Den prisbelönta producenten Cantina Valpolicella Negrar, som har ett nära samarbete med små lokala odlare, bedriver sin vingård enligt högsta möjliga standard, både till förmån för miljön men framför allt för kvaliteten på druvorna. Den är tillverkad av de klassiska Valpolicella-druvorna corvina, rondinella och molinara, valda från små och noga utvalda vingårdar. Vinet är uppkallat efter trådarna (La Tirela), längs vilka vinstockarna är uppspaljerade på för maximal solexponering. Stjärnvinmakare och oenologen Daniele Accordini har jäst de delvis torkade druvor långsamt, för att fånga deras komplexa och kryddiga dofter av mogna körsbär, plommon och hallon.