• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
La Chablisienne Petit Chablis Dame Nature Bio 2015 Chardonnay

La Chablisienne Petit Chablis Dame Nature Bio 2015

Pris 219 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Frisk, mineralitet
Färg
Gyllengul
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
AOC Petit Chablis
Klassificering
AOC
Producent
La chablisienne
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12,5%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Vacker ren doft av citron, grapefrukt, vita blommor och mineraler. Smaken är skarp med citrustoner och kalksten ifrån den kalkrika jorden. Härligt frisk syra, fyllighet och längd.

Passar till

Servera kylt, mellan 8-10 grader, gärna till skaldjur, speciellt ostron, sallader, omeletter och getost. Utmärkt som aperitif!

Beskrivning

La Chablisienne är en form av superstjärnor i Chablisdistriktet. Namnet täcker en association av små markägare, som alla bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor. Det finns ett starkt fokus på komplexitet, elegans och hållbarhet, även till mycket rimliga priser. La Chablisienne harn en av de mest moderna vingårdar, en stor design för många miljoner som ger föreningen möjlighet att erbjuda det bästa och yttersta ifrån varje Cru-läges mångfald. Husets landmärke är den stora lagringspotentialen hos vinerna. Även deras standardcuvée har minst ett decennium av utveckling. Petit Chablis är det första steget i Chablis appellationshierarki. Petit Chablis ifrån Chablisienne är inte så "petit" som namnet indikerar. La Chablisienne har stor stolthet i att leverera kvalitet på alla nivåer och det kan kännas i detta färska och livliga vin på ekologiskt odlade Chardonnaydruvor från över 20 år gamla rankor.