La Chablisienne är ett historiskt kooperativ vars resa startade på 20-talet. Vinodlarna säkerställer bästa möjliga kvalitet genom att dela kunskap med varandra.
La Chablisienne - ett historiskt kooperativ
Berättelsen började 1923. Det var då ett antal vinodlare gick samman för att bättre kunna stå emot de ekonomiska svårigheterna. Tillsammans, mitt i vingårdarna i Chablis, skapade de ett vinkooperativ för att marknadsföra sina viner.
Kontroll som hemlig ingrediens
Fram till mitten av 1950-talet körde medlemmarna i kooperativet sina druvor till La Chablisienne, som sedan skapade belds redo för försäljning.
En önskan om att skapa en egen stil på La Chablisienne föddes. Det ledde till att skörden började levereras i form av must (ojäst druvsaft). På så sätt fick producenterna kontroll över vinframställningen vilket idag är kooperativets kännetecken.
Vinodlarnas gemenskap är nyckeln till kvalitet
Vinodlarna delar tips och tricks med varandra och på så sätt säkerställs bästa möjliga vinkvalitet.Det är allas noggranna och hårda arbete som gör att vinerna blir bättre och bättre hela tiden.