Italiens, därmed världens, bästa Gavi enligt Luca Maroni!
Serveras gärna runt 12-14 grader. Passar utmärkt till skaldjur, rå fisk och vitt kött.
Jasminblommor och mandel kombineras med fräschören av päron, vanilj och persika. Härlig syra och mineraler som fint arbetar tillsammans med mjukheten av naturligt solmogna druvor och 6 månaders lagring på ekfat.
La Bollina är en modern vinproducent som genom täta samarbeten med de bästa småodlarna i respektive distrikt och ett stort know-how kring kvalitativ vinmakning lyckas producera riktigt snygga och ursprungstypiska viner som på kort tid blivit några av Italiens mest eftersökta. Kanske särskilt så då Italiens främsta vinkritiker, Luca Maroni, verkar smått förälskad i det mesta som kommer från producentens portar. Deras Gavi är ett premiumexemplar som fått hela 96 poäng och utmärkelsen - "Bästa Gavi".