Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Johann Bihn är en stor tysk producent med tillgångar i de flesta tyska vinregionerna. Bäst är de på klassiska, väldigt fruktiga och stilrena viner i en ren och enkel stil med otrolig prisvärdhet. Tack vare en preussisk kvalitetskontroll och stort fokus på renhet i vinerna är de perfekta både som sällskapsviner och till mat med samma fokus - rena, enkla och friska rätter. Underbara sommarviner!

Passar till

Servera runt 8-12°C. Ett universellt vin som passar rätter på kyckling, fiskrätter på t.ex. lax eller tonfisk, kryddig wok, eller varför inte till en frisk bärdessert?

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Halvtorrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Tyskland
Region
Rheinhessen
Producent
Johann Bihn
Huvuddruva
Riesling
Druvor
100% Riesling
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.4 g/100ml
Alkoholhalt
10.5%
Se även
 • Huvuddruva

  Riesling

  Riesling- världens bästa druva? Ja, frågar man tyskarna själva och många med dem så är svaret solklart ja! Riesling är verkligen en druva som väcker känslor hos många av oss. Nedan finner du mer information samt en rad härliga och njutningsfulla exemplar.

 • Region

  Rheinhessen

  Vinregionen Rheinhessen ligger i Rhendalen mellan staden Mainz och floden Nahe. Det är Tysklands största vinregion och den är uppdelad i de tre distrikten Bingen, Nierstein och Wonnegau.

 • Karaktär

  Halvtorrt & Fruktigt

  Under denna kategori faller fruktdrivna viner in med en restsötma på minst 20 g/ l. För den sakens skull behöver vinet inte upplevas som sött då det nästan alltid har en frisk syra.

 • Land

  Tyskland

  Tyskland är världens sjunde största vinproducerande land. Med en produktion på ca 10,3 miljoner hektoliter vin per år placerar sig Tyskland på en sjunde plats vad gäller mängd vin som produceras i landet.