• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Champagne Hugues Godmé Blanc de Blanc 1er Cru NV Chardonnay

Champagne Hugues Godmé Blanc de Blanc 1er Cru NV

Pris 499 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
27 st
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Vitt och torrt
Färg
Ljust gyllengul
Land
Frankrike
Region
Champagne
Klassificering
AOC 1er Cru
Producent
Champagne hugues godmé
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

Elegant, ren och frisk doft av mineraler, citrus, äpplen, nötter och vitpeppar. Rasande frisk, ren och snygg smak med mycket citrus, grape, äpplen, mandlar och mineraler. Bra frisk syra och en härlig finish.

Passar till

Väldigt elegant och friskt vin som gör sig bäst till färska läckerheter från havet som ostron eller sashimi. Servera väl kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Hugues Godmé är en av de mest ödmjuka och jordnära vinproducenter vi träffat. Han låter helt enkelt vinerna tala för sig, och så de talar! Vi har länge letat fler kommande stjärnor i Champagne och så snart vi fick höra talas om Hugues och hans viner och hans filosofi så fattade vi att det är något stort på gång. Han har alltid odlat ekologiskt men efter det tuffa (extremt torra) året 1997 kände han att han borde kunna göra ännu mer för att vinrankorna skulle orka liknande år i framtiden och konverterade till biodynamisk odling. Idag är hans druvor, från Pinot-regionen Verzenay, bland regionens bästa och det har börjat pratas om hans viner i allskön internationell press. Prova själv så förstår du varför.