Servera runt 16-20 grader tillsammans med rätter på lamm eller en vegetarisk gryta.
Expressiva aromer av mogen röd frukt som röda plommon och hallon. Saftiga och fruktiga smaker med fyllig och silkeslen karaktär. Välstrukturerad och balanserad med fylliga tanniner.
Spanska viner har aldrig stått i bättre värde, och föga kända regioner som Yecla är särskilt värda att utforska. Denna karaktärsfulla röda kommer från Bodegas Castaño och anges i Oz Clarkes druvor och vin som en av Spaniens bästa producenter av Monastrell. Deras torra vingårdar producerar små utbyten av cirka 25 hektoliter per hektar (Cru Classé Bordeaux vingårdar producerar cirka 45), vilket är nyckeln till den fantastiska koncentrationen i detta vin. Druvorna till Gran Calero valdes ut bland 30 år gamla vinstockar som står sig djupt i den steniga marken och plockar upp den subtila mineral komplexiteten i sin törst efter fukt. Åldrande i ek tillför kryddig rikedom till denna röda.