• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 36 915 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Gerharz Weinerlebnis vingård ligger i den vackra staden Gau-Algesheim i norra Rheinhessen. Sedan början av 50-talet har familjen Gerharz jobbat med vin. Peter, den nuvarande ägarens farfar började odla frukt och druvor på sin lilla gård, till dess att han son, Peters far, tog över gården 1980 och koncentrerade sig i allt större utsträckning på vinodling. Redan som pojke tillbringade Peter varje ledig minut på vingården och byggde tidigt en passion för vin. Efter att ha jobbat som lärling på en känd vingård i Mosel, följt av en utbildning på vin- och sommelierskolan Koblenz, är det idag Peter och hans hustru Nina som driver vingården. Pinot Noir, eller Spätburgunder som den heter i Tyskland, har länge varit en av paraddruvorna i Gerharz vingårdar och den odlas och vårdas med stor kärlek och övertygelse.

Passar till

Servera något svalt, runt 14-18°C, till lättare kötträtter, eller lite kraftfullare fiskanrättningar. Också väldigt trevlig att sippa på i goda vänners lag.

Produktinformation

Lagerstatus
48 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Ljust rubinrött
Land
Tyskland
Region
Rheinhessen
Producent
Gerharz Weinerlebnis
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Spätburgunder (Pinot Noir)
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.6 g/100ml
Alkoholhalt
13%
 • Producent

  Gerharz Weinerlebnis

  Gerharz Weinerlebnis erbjuder vin och events med livsglädje i fokus.
  Gerharz Weinerlebnis i tyska Rheinhessen har mottagit flertalet utmärkelser, bland annat Rheinhessen-Excellent-Vinothek. 

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.

 • Land

  Tyskland

  Tyskland är världens sjunde största vinproducerande land. Med en produktion på ca 10,3 miljoner hektoliter vin per år placerar sig Tyskland på en sjunde plats vad gäller mängd vin som produceras i landet.

Finns i samling