Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Gerharz Weinerlebnis

(18)

Gerharz Weinerlebnis erbjuder vin och events med livsglädje i fokus.
Gerharz Weinerlebnis i tyska Rheinhessen har mottagit flertalet utmärkelser, bland annat Rheinhessen-Excellent-Vinothek. 

Gerharz Weinerlebnis vingård ligger i Rheinhessen som är Tysklands största vindistrikt. Utöver vintillverkning erbjuder de bland annat vinprovning, catering, guidade visningar och event. Livsglädje är ledordet i verksamheten och målsättningen är att erbjuda ett äventyr med vin i fokus. Det nyaste tillskottet på Gerharz Weinerlebnis vingård är ett vinotek som år 2021 fick kvalitetsstämpeln Rheinhessen-Excellent-Vinothek.

Tredje generationens vinodlare

Vingården drivs idag av Peter Gerharz som är barnbarn till grundare av företaget och vinodlingen. För Peter började därför intresset för vin tidigt. Som barn tillbringade han väldigt mycket tid på vingården och när han blev äldre blev det naturligt att söka sig utåt för att fördjupa sina kunskaper.

För att vidga sina vyer tog Peter först jobb som lärling på en stor vingård i Mosel. Därefter utbildade han sig också till sommelier. Efter utbildningen återvända han till gården för att tillsammans med sin fru Nina driva företaget. Tillsammans utvecklade de verksamheten till det den är idag – ett upplevelsecentrum för vin, snarare än enbart som vinproducent.

Ett stort sortiment av viner

Gerharz Weinerlebnis odlar många olika druvsorter som används i produktionen. Bland deras vita druvor dominerar såklart Riesling, vilken är Rheinhessens stolthet. Riesling är en aromatisk druva med stark karaktär. Smaken är lätt att känna igen med sina tydliga toner av mineral, päron, äpplen och citrus. Riesling ger lätta, friska viner som passar bra till rätter som pasta, pizza och skaldjur.

Bland de egenproducerade röda vinerna dominerar vin gjort av Pinot Noir, eller Spätburgunder, som den heter i Tyskland. Även Pinot Meunier, en champagnedruva, är vanlig. De flesta av företagets röda viner är relativt lätta att dricka och passar till enklare kötträtter eller ostar.

Gerharz Weinerlebnis producerar totalt cirka 45 olika viner; röda, vita och rosé samt sekt. Utöver de egna vinerna saluförs också viner från andra lokala producenter under varumärket. Eftersom ägarna har ett stort intresse för internationell vinkultur, agerar vingården också som importör av viner från bland annat Spanien.