• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 36 915 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Gerharz Weinerlebnis vingård ligger i den vackra staden Gau-Algesheim i norra Rheinhessen. Sedan början av 50-talet har familjen Gerharz jobbat med vin. Peter, den nuvarande ägarens farfar började odla frukt och druvor på sin lilla gård, till dess att han son, Peters far, tog över gården 1980 och koncentrerade sig i allt större utsträckning på vinodling. Redan som pojke tillbringade Peter varje ledig minut på vingården och byggde tidigt en passion för vin. Efter att ha jobbat som lärling på en känd vingård i Mosel, följt av en utbildning på vin- och sommelierskolan Koblenz, är det idag Peter och hans hustru Nina som driver vingården. Pinot Meunier är en typisk Champagnedruva och Gerharz filosofi är att, helt enkelt, producera en högkvalitativt rött på den.

Passar till

Servera något svalt, runt 16-18°C till enklare kötträtter, eller en mustig tomatpasta.

Produktinformation

Lagerstatus
30 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Tyskland
Region
Rheinhessen
Producent
Gerharz Weinerlebnis
Huvuddruva
Pinot Meunier
Druvor
100% Schwarzriesling (Pinot Meunier)
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.3 g/100ml
Alkoholhalt
12%
 • Producent

  Gerharz Weinerlebnis

  Gerharz Weinerlebnis erbjuder vin och events med livsglädje i fokus.
  Gerharz Weinerlebnis i tyska Rheinhessen har mottagit flertalet utmärkelser, bland annat Rheinhessen-Excellent-Vinothek. 

 • Huvuddruva

  Pinot Meunier

  Pinot Meunier gör champagnen eller vinet lätt att tycka om.

  Den fruktiga och aromatiska druvan ser du ofta tillsammans med en eller två andra sorter. Pinot Meunier bidrar med fruktighet, bärighet och syra. Läs mer här.

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.

 • Land

  Tyskland

  Tyskland är världens sjunde största vinproducerande land. Med en produktion på ca 10,3 miljoner hektoliter vin per år placerar sig Tyskland på en sjunde plats vad gäller mängd vin som produceras i landet.