• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Gerharz Riesling Lagenwein Medium Dry 2020 Riesling

Gerharz Riesling Lagenwein Medium Dry 2020

Pris 119 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene, med gröna stråk
Land
Tyskland
Region
Rheinhessen
Klassifikation
QBA
Producent
Gerharz Weinerlebnis
Huvuddruva
Riesling
Druvor
100% Riesling
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
6 g/l
Alkoholhalt
10.5%

Doft & smak

Fruktigt och friskt, med en tydlig och elegant syra och en, för regionen, stiltypisk mineralitet.

Passar till

Servera runt 8-12°C till rätter på skaldjur eller fisk, eller varför inte pizza eller pasta, med just fisk- och skaldjurstillbehör.

Beskrivning

Gerharz Weinerlebnis vingård ligger i den vackra staden Gau-Algesheim i norra Rheinhessen. Sedan början av 50-talet har familjen Gerharz jobbat med vin. Peter, den nuvarande ägarens farfar började odla frukt och druvor på sin lilla gård, till dess att han son, Peters far, tog över gården 1980 och koncentrerade sig i allt större utsträckning på vinodling. Redan som pojke tillbringade Peter varje ledig minut på vingården och byggde tidigt en passion för vin. Efter att ha jobbat som lärling på en känd vingård i Mosel, följt av en utbildning på vin- och sommelierskolan Koblenz, är det idag Peter och hans hustru Nina som driver vingården. Traditionell och torr Riesling med druvor som växt på ett väldigt gammalt vingårdsläge med liten skörd.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS