Bodegas Ego Fuerza 2011
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bodegas Ego Fuerza 2011 Monastrell
Al Muvedre Alicante Telmo Rodriguez 2015

Pris: 149 kr

Bodegas Ego Fuerza 2011

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2018.
Färg
Intensivt körsbärsröd med mörklila kanter.
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
75% Monastrell och 25% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Stor, mustig och fatad doft med massor av mörka trädgårdsbär som körsbär, björnbär och slånbär. Tydliga inslag av choklad, kaffe och kakao. Smaken är fyllig med mer mörka bär, russin och choklad. Stor ekfatskaraktär i avslutningen med lika stora tanniner.

Passar till

De flesta smakrika och grillade kötträtterna du kan tänka dig. Också gott till en modell kraftigare ostbricka. Servera svalt kring 17-18 grader.

Beskrivning

Bodegas Ego är beläget i hjärtat av distriktet Jumilla i sydöstra Spanien och har snabbt blivit en av årets nya favoriter! Producenten äger 25 hektar vinodlingar som främst består av tempranillo, syrah och den lokala stjärnan monastrell, alla med en relativt hög ålder på sina vinstockar. Företaget är grundat av en grupp nära vänner som alla delade fascinationen för monastrell-druvan och därför hamnade just i Jumilla. Vinmakningsfilosofin är enkel; traditionella metoder i kombination med de modernaste verktygen och teknikerna. Vinet Fuerza är en snygg och kraftfull blend på Monastrell och Cabernet Sauvignon med stor fatkrydda.