Beskrivning

Vinälskaren Ferdinand Mayr visar med sin nya serie Cuvée Österreich att man kan producera kvalitetsvin från den österrikiska regionen Burgenland. Till vardags är han professor i oenologi på universitet i Wien men producerar alltså vin vid sidan av professorsyrket. Just denna serien är från hans absolut bästa druvor från olika vingårdsplatser som han på ett eller annat sätt är involverad i tack vare sitt fantastiska renommé som odlare. Just detta röda exemplar är en blandning av fyra olika druvsorter och ger ett härligt komplext och kryddigt vin.

Passar till

Servera runt 16-20 grader. Passar till en bit kött eller mustig gryta.

Utmärkelser

Brons - Hong Kong Pacific Challenge, 2017

Produktinformation

Lagerstatus
20 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Österrike
Region
Burgenland
Producent
Ferdinand Mayr
Huvuddruva
Blaufränkisch
Druvor
Blaufränkisch, Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  Ferdinand Mayr

  Vinlärare, musiker med egna vingårdar.
  Ferdinand Mayr spelar österrikisk musik live och samtidigt visar att Österrike producerar fint kvalitetsvin. Läs om hur denna kände vinmakare lyckats.

 • Land

  Österrike

  Med en av världens hårdaste vinlagstiftningar och med sitt “cool climat” producerar Österrike några av världens mest ärliga och kvalitativa viner. Klimatet är kontinentalt med hårda vintrar och varma, torra somrar.

 • Region

  Burgenland

  Ungersk vinodlingstradition i Österrike.
  Burgenland är känt för sina röda viner och söta vita viner. Ett fördelaktigt mikroklimat och god jordmån skapar rätt förutsättningar.

 • Huvuddruva

  Blaufränkisch

  Blaufränkisch, Lemberger och Kekfrankos - kär druva har många namn. I Österrike, Tyskland och Ungern kallas den här blå druvan på helt olika vis.