• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Famille Bougrier Pure Vallée Rosé 2019 Gamay

Famille Bougrier Pure Vallée Rosé 2019

Pris 99 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt och fruktigt
Färg
Ljust laxrosa
Land
Frankrike
Region
Loire
Klassificering
Vin de France
Producent
Famille bougrier
Huvuddruva
Gamay
Druvor
40% Gamay, 40% Cabernet Franc, 20% Pinot Noir
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Fint balanserat mellan frisk och livlig syra, mjuka toner av vårblomster och inslag av ljus frukt, såsom hallon och granatäpple

Passar till

Servera runt 8-12°C tillsammans med vännerna i solen, eller varför inte till grillad fisk, skaldjur eller kyckling. Också ett bra salladsvin.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!