Famille Bougrier Les Roiteliers Muscadet Sèvre et Maine 2021
Krispig Muscadet från Loire!
Fina mjuka aromer av citrus och mineraler, med en subtil sälta. Kroppen är ljus och lätt krämig medan finishen är mjuk och komplex.
119kr
- Lagerstatus:
- 282 st
- Fri frakt hem till dörren
- Nöjd kund-garanti
- Säkra betalningar
Beskrivning
Sedan år 1885 har inte mindre än sex generationer från Bougrier-familjen bemästrat konsten att göra vin i Loire-dalen. Här skapar man delikata, subtila viner, men respekt för marken och folket i största fokus. Just detta vin är gjort på vingården belägen i hjärtat av Muscadet-området.
Sedan år 1885 har inte mindre än sex generationer från Bougrier-familjen bemästrat konsten att göra vin i Loire-dalen. Här skapar man delikata, subtila viner, men respekt för marken och folket i största fokus. Just detta vin är gjort på vingården belägen i hjärtat av Muscadet-området.
Passar till
Fantastisk följeslagare till fisk och all havsmat, speciellt ostron. Gifter sig även väldigt fint med getost. Servera kylt, mellan 10-12 grader.
Utmärkelser
Guld - Gilbert & Gaillard International Challenge, 2020
Produktinformation
- Lagerstatus
- 282 st
- Lagring
- Drick nu eller inom 2 år
- Karaktär
- Friskt & Fruktigt
- Färg
- Ljust gyllene
- Land
- Frankrike
- Region
- Loire
- Distrikt
- Muscadet
- Producent
- Famille Bougrier
- Huvuddruva
- Melon de Bourgogne
- Druvor
- 100% Melon de Bourgogne
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- <0.3g/100ml
- Alkoholhalt
- 11.5%
-
Famille Bougrier
Allt började år 1885, när Achille Guenault-Cousin upptäckte "Plateau des Hauts Lieux" i Touraine-regionen som ligger i staden Saint Georges sur Cher.
-
Melon de Bourgogne
Melon de bourgogne (muscadet) friskt och syrligt med toner av citron och äpple. Vinerna passar utmärkt till fisk och skaldjur.
-
Loire
Längs med den 100 mil långa Loirefloden finner vi en förtrollande vacker dal med rik grönska och dynamiskt klimat. Välkommen till Frankrikes trädgård - Val de Loire!
-
Muscadet
Muscadet är ett vitt vin från västra delen av Loiredalen.
På senare år har Muscadet fått en renässans. Det beror på att producenterna introducerat nya tekniker såsom ekfatsjäsning och "Sur lie".