• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Famille Bougrier Confidences Menetou Salon Blanc AOP 2018 Sauvignon Blanc

Famille Bougrier Confidences Menetou Salon Blanc AOP 2018

Pris 199 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
106 st
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Mineral
Färg
Ljust gyllene, med gröna stråk
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Det är ett mjukt, men ändå kraftfullt vin, som erbjuder exceptionella aromer av blommor och citrus. Attacken på gommen är fin, nästan lite nervös, men finishen är lång och elegant med fylliga aromer av ljus blomster och citrus.

Passar till

Servera som en aperitif, som en förberedelse och övergång till eleganta och högkvalitativa middagar av fisk, skaldjur, eller tillsammans med syrliga ostar, t.ex. getost. Serveras kyld, runt 10-12°C.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!