Passar utmärkt till smakrika rätter på lamm, fläsk eller nötkött, gärna grillat med en fyllig sås eller ett kryddsmör.
Doften är stor och nyanserad, full av mogna körsbär och mörk choklad. Smaken är elegant och fruktig med toner av mörka bär, lakrits och kryddiga, silkeslena tanniner. En lång eftersmak med markerad syra som ger en fräsch avslutning. Servera under rumstemperatur vid 16-18°C.
Flametree Wines har fått en flygande start som vinproducent i Margaret River. Firman är mycket ung, den grundades 2007, och det första röda vin man producerade, Flametree Cabernet Sauvignon Merlot 2007, erhöll Australiens mest eftertraktade vinpris, Jimmy Watson Trophy! Detta skapade förstås en smärre sensation i vinodlarvärlden i Australien och etablerade Flametree Wines rykte som en av de allra mest spännande nya producenterna på marknaden. Även året efter var man en av finalisterna i denna prestigefyllda vintävling och man får ständigt mycket höga poäng av vinskribenter världen över. Den australiske vingurun James Halliday ger ständigt mer än 90/100 poäng till Flametrees viner. I sin senaste vinguide, den för 2012, ger han fem röda stjärnor till Flametree Wines vilket är det högsta betyg man kan få som vinproducent av Halliday. Embers Shiraz 2012 är fruktig och inbjudande med lena tanniner och eleganta bärtoner, som plommon och björnbär.