Elderton Grand Tourer Shiraz 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Elderton Grand Tourer Shiraz 2012 Shiraz
Nyhet!
Elderton Command Shiraz 2014

Pris: 579 kr

Elderton Grand Tourer Shiraz 2012

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Komplext och kryddigt
Färg
Ung röd-svart
Land
Distrikt
Producent
Elderton Wines
Huvuddruva
Druvor
100% Shiraz
Typ
Rött
Sockerhalt
1,5 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Stor, väldigt fruktig och kryddig doft med massor av björnbär, choklad, svartpeppar, rått kött och läder. Fyllig, stor och fruktig smak med lager på lager av bär och trädgårdsfrukt, kakao, mocca och peppar. Bra, finlemmade tanniner och en lång, ren och frisk avslutning som hänger kvar.

Utmärkelser

95 poäng The Wine Companion
93+ poäng eRobertParker

Passar till

Som gjort för en riktigt helkväll framför grillen med välmarmorerade köttbitar, folierostade grönsaker och en god sås. Servera svalt, kring 17-18 grader, gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Elderton är som bekant för de flesta en av våra gamla trotjänare och tillhör de producenterna vi jobbat längst med. Det har därför varit extra kul att följa hur de utvecklats från en premiumproducent i Barossa till att idag vara en av en handfull kultproducenter från hela Australien som i stort sett hela vinvärlden känner till. Deras GTS Shiraz är en hyllning till grundaren av Elderton, Neil Ashmed, som var känd för att vara något av en vilde i trafiken. Stort, rättfram och så där härligt komplext som alla Eldertons viner är.