År 2012 antog Frederic Barnier rollen som Senior Winemaker på Louis Jadot. Jacques Lardières pension efter 42 år var dock noggrant planerad och Frederic har arbetat nära Jacques under ett antal år och är även han fast förespråkare för terroir, att hålla mänsklig inblandning till ett minimum i varje skede av vinframställningen. För att upprätthålla en smidig övergång så kommer Jacques att fortsätta vara tillgänglig om Frederic behöver någon hjälp eller råd. Louis Henry Denis Jadot grundade företaget år 1859. Hans vision var att bygga ett företag med högt kvalitetsrykte. Ett av hans viktigaste mål, förutom att tillverka toppviner, var att bygga en betydande vingård. Denna vision är fortfarande kärnan i verksamheten idag, där viner från dessa toppvingårdar är tydligt märkta "Domaine Louis Jadot". Från spetsen på Chablis till tån på Beaujolais, producerar Louis Jadot Bourgogne och ingenting annat. Det välbekanta Bacchus-huvudet på etiketten har blivit en kvalitetsstämpel och enhetlighet bland tillverkare. Louis Jadot arbetar noggrant med Matthew Clark, som reserverar en del av deras toppviner och håller dem i deras källare i Beaune tills de mognat lite. Detta ger kunderna möjlighet att njuta av Bourgogne när den är i sin optimala mognad.