Med den sydafrikanske naturvinsfenomenet Tom Lubbe (ägare av Domaine Matassa) i ryggen kan det inte gå fel.
Agnès och Alain Carrère buteljerar Medelhavets charmör med grenache och carignan som mognat i den sydfranska solen. Vinet, som är naturligt framställt, förblir alltid lättsamt, oklanderligt balanserat och otroligt prisvärt!
Domaine de Majas Rouge 2022 kommer från vinstockar som sköts enligt Steinerreglerna och som planterats under 1980-talet. Vissa rankor så gamla som från 1890-talet.
carignan- och grenache-druvorna växer på sluttande kalklerajordar. Skördeuttaget är lågt, endast 40 hektoliter per hektar. Efter en selektiv handskörd tas skalat bort och musten spontanjäser med vingårdens egna jäststammar i rostfria ståltankar.
Vinet får mogna vidare på jästen i betong och buteljeras med minimal tillsats av svavel, ofiltrerat och oklarat.