Vill du prova en av de finaste Shiraz-vinerna i Oz? Smaka då på denna 90-poängare med fem guld och en platina. Vinet kommer från Dandelion Vineyards, ett spännande projekt upprättat av Peggy och Carl Lindner, Elena och Zar Brooks och Fiona och Brad Rey. Med Elena ansvarig för vinframställningen, letar de upp frukt från dyrbara gamla vingårdar i Barossa, Eden Vakkey, McLaren Vale och Adelaide Hills. Frukten är hämtad från Helen och Angus Tucks gamla vinstockar i subregionen Baker's Gullt, där de mogna vinrankorna kämpar på den järnrika, steniga och leriga jorden vilket resulterar i generöst koncentrerade bär. Druvorna handplockas och åldras 18 månader i delvis ny ek och skapar ett magnifikt, fylligt och långt vin.
Utmärkelser
90 Poäng - James Halliday - Australia & New Zealand Wine Companion, 2016 Guld - San Francisco International Wine Competition, 2015 Guld - Sydney International Wine Competition, 2016 Guld - AWC International Wine Challenge, Vienna, 2016 Platinum - Critics Challenge International Wine Competition, 2016 Guld - Winemaker Challenge, 2016 Guld - China Wine & Spirits Awards, 2015