• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bodega Atamisque Condeminal Malbec 2015  Malbec

Bodega Atamisque Condeminal Malbec 2015

Pris 179 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Viu Manent Secret Malbec Colchagua 2016

Pris: 169 kr

Viu Manent grundades redan 1935, då utan egna vingårdar, men efter en lyckad period med vinmakning och försäljning hade de tillräckligt med kapital för att på 60-talet köpa upp det mesta av den bästa vinodlingsarealen i lilla Colchagua-dalen där de har sin hemvist. Många var de då som trodde Don Miguel Viu Manent hade tappat förståndet eftersom det då var få som vågade satsa på kvalitet före kvantitet. Idag rankas dalen som en av de bästa i Chile för vinodling och få skulle ens tänka tanken att Don Miguel inte var en klok man.

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Fylligt, smakrikt och kryddigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Argentina
Region
Cuyo
Distrikt
Mendoza
Producent
Bodega atamisque
Huvuddruva
Malbec
Druvor
100% Malbec
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Lite blommiga och fruktiga aromer, med inslag av kryddiga plommon, cassis och katrinplommon. Silkeslena smaker, med en fin struktur och stor smakkoncentration. Bra syra och en elegant touch av ekfat.

Utmärkelser

90/100 - Decanter

Passar till

Dekantera och servera runt 16-20°C till grillat, till lite kraftigare pastarätter, en fyllig risotto, vild fågel eller en välkryddad gryta. Också ett bra ostvin.

Beskrivning

Atamisque ligger i Uco Valley, precis vid foten av Anderna, 1250 meter över havet. Vingården drivs av makarna John och Chantal du Monceau. Condeminal är Chantals egna vinserie, Chantal, som kommer från familjen Condeminal, som har producerat vin i Beaujolais i Frankrike i flera generationer. Chantal har följt i familjens fotspår genom att skapa sin egen linje av viner på andra sidan jordklotet och har därför valt att vinerna ska bära familjens gamla efternamn. Druvorna kommer från deras vingårdar i Tupungato-området vid 1300 meters höjd. På den höjden är solljuset starkt och intensivt medan nätterna är svala, vilket ger en längre mognadsperiod. Druvorna utvecklar därför både ett tjockare skal, aromatisk komplexitet och en stor mognad utan att förlora syran och den naturliga fräschören. Druvor skördas för hand och hanteras extremt noga. Druvor och vin flyttas endast mellan skördlåda till ståltankar och till flaskor med gravitation (utan användning av pumpar).