Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodega atamisque

(0)

En vacker vingård i välkända Mendoza i Argentina.
Bodega Atamisque är en vingård som ligger i Tupangato i Mendoza. Här produceras eleganta och kraftfulla viner med stor lagringspotential. 

Bodega Atamisque ligger i Ucodalen i Tupungato, Argentina. Du hittar gården längs den vackra vinleden Ruta del Vino, i den mycket välkända vinregionen Mendoza. Gården, som ägs av John och Chantal Du Monceau, ligger även mycket vackert belägen på Andernas sluttning.

Vingårdens historia

Dalen är uppkallad efter Uco. Han var ledare för det så kallade Huarpes Millcavac-folket som bodde där för flera hundra år sedan. På 1400-talet erövrade inkafolket dalen och gjorde det till en del av sitt imperium. Men 1608 bosatte sig jesuiterna i Mendoza och 1658 byggde de en egendom där. På den tiden hette den San José Estancia men skulle senare få namnet Atamisque Estancia.

Gården hade sedan många ägare och det var inte förrän flera hundra år senare, då fransmannen John Du Monceau tog över den, som Bodega Atamisque föddes. Joe hade blivit förälskad i platsen när han var där och valde därför att bosätta sig där med sig fru. Tillsammans startade de vinproduktion och i mars 2007 skördade de sin första druvor.

Klimatet och jorden

Bodega Atamisque ligger på en sluttning precis nedanför Anderna, 1 300 meter över havet. Just området Tupungato, där gården ligger, är ett av de finaste områdena i Mendoza och här producerar gårdarna mycket prestigefyllda viner. Anledningen till detta är framförallt klimatet, med en kombination av soliga dagar och kalla nätter. Det gör att vinerna får mycket vacker färg men de får även en kraftfull och elegant smak med mjuka tanniner. Ytterligare en fördel med viner från det här området är att de passar utmärkt att lagra.

De olika vinerna

Bodega Atamisque producerar tre olika kollektioner viner. Den första heter just Atamisque och innehåller fyra röda viner och en vit Chardonnay. Den andra heter Catalpa och innefattar gårdens premiumviner, vilka är lagrade 12 månader på franska ekfat. Sedan hittar du kollektionen Serbal med de unga och fruktiga vinerna samt en samling som består av sex olika sorters cava.