Om du älskar italienska kvalitetsviner, men inte vill betala massor, är denna ett bra alternativ. Det är gjord av den kända toskanske vinmakaren Paolo Masi och är som en klassisk Chianti i allt utom namnet. Intensiv körsbärsfrukt, med silkeslena tanniner. Vid släktgården i Chianti, i stadsdelen Rufina, har Paolo Masis hantverk konsekvent tillverkat fantastiska prisbelönta viner. Han har gjort så ända sedan han gick ut som kursetta från universitetet i Florens och tog över familjens egendom 1990. Han gör en hel rad av viner från friska vita till intensiva super-toskanska röda och, viktigast av allt, Chianti. Poggerissi är en mjuk, körsbärsrik Sangiovese gjort precis som Chianti, men från druvor som odlas i och strax utanför benämningens gränser. I Toscana 2014 var vädret torrt före och under skörden, vilket gav härlig fruktkvalitet. Detta är ett vackert, ljust, körsbärsdoftande rödvin med mogen frukt och friskhet