Servera runt 16-20 grader. Ett moget, fylligt och komplext vin med subtila ektoner som gör sig perfekt tillsammans med en köttbit och potatisklyftor eller ugnsrostat lamm.
Eleganta aromer av björnbär med toner av rökig krydda. Täta smaker av svarta vinbär och hallon med toner av choklad och lakrits. Moget, fylligt och komplext med subtila ektoner.
Om du är fan av högkvalitativa Australiska viner, men inte vill lägga ut en förmögenhet, är de lågt prissatta Cleanskin-vinerna något för dig. Den något enkla etiketten beror på att detta är en så kallad "Cleanskin", alltså ett litet restparti av högkvalitativa viner från en hemlig topproducent, till ett nedsatt pris. Detta premiumvin på Cabernet Sauvignon kommer från Coonawarra-regionen där de berömda, järnrika röda jordarna finns bestående av sand, lera och kalksten, vilket ger perfekta odlingsförhållanden. Som Jancins Robinson MW noterar "God kvalitets-Coonawarra Cabernet sjunger ut med all självförtroende för ett vin gjort av vinstockar som odlar på rätt plats för dem".