• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Château Signac Côtes du Rhône Village Chusclan Combe d'Enfer 2015 Grenache

Château Signac Côtes du Rhône Village Chusclan Combe d'Enfer 2015

"Specialdeal man sällan hittar från bra år i Côte du Rhône!"

Pris 135 kr 169 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt utvecklas ett par år till i källaren
Karaktär
Elegant & Kryddigt
Färg
Klart rubinröd med med mörk kant
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Chusclan
Klassificering
AOC
Producent
Château signac
Huvuddruva
Grenache
Druvor
52% Grenache, 23% Syrah, 11% Carignan, 8% Counoise, 8% Mourvèdre
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Mörk, först lite dov doft av kryddskåp, mörka körsbär, slånbär och peppar tillsammans med vissa toner av läder, kakao och kanel. Medelfyllig, elegant och friskt fruktig smak med typiska toner av svartpeppar, plommon, svarta vinbär och björnbär. Kaffe, choklad med hög kakaohalt och lite ceder i bakgrunden. Fortfarande en frisk syra och i avslutningen fasta men lena tanniner.

Utmärkelser

Guld Elle a Table
90 poäng Gilbert et Gaillard

Passar till

Dekantera gärna före servering och servera runt 16-18 grader. Passar utmärkt tillsammans med grillat rött kött med en krämig potatisgratäng, rätter på vild fågel, grillade lammkotletter eller till ostbrickan.

Beskrivning

Man gillar ju vin med långa namn och Château Signac Côtes du Rhône Village Chusclan Combe d'Enfer 2015 tillhör definitivt den kategorien...
1961 hade Château Signac bara fyra hektar vingårdar då de bestämde sig för att börja utvidga verksamheten och köpte upp de bästa vingårdslägena runtom i Chusclan och idag har producenten rykte om sig för en snudd på unik terroir tack vare mixen av jordmån, vindar och skydd av bergen. Ryktet blev till och med så starkt att den stora Bourgogne-producenten Chanzy gick in och köpte gården i mitten av 2010-talet och tog med sig all sin expertis och know-how (och inte minst lite härliga ekfat!). Idag odlas allt naturligt och gårdarna är under konvertering till att få ekologisk certifiering.

Om Côte du Rhône Village Chusclan

Ett vin klassificerat som Côte du Rhône Village är ett vin från Rhônedalen medan specifik bybeteckning (95 stycken), som av olika anledningar, anses bättre än "vanlig" Côte du Rhône. Chusclan är en av dessa 95 och en av de minsta med 260 hektar vinodlingar. Dock har byn ett väldigt gått rykte om sig och var bl.a. ett av Louis XIV go-to-regioner när det kom till vin.
Snäppet lättare, mer eleganta och kryddiga viner än grannbyarnas och med en vinmakare från Bourgogne adderas dessa karaktärer på hög.