Bra vin till en stor rad kötträtter, gärna köttbitar modell "rare" eller till den finare ostbrickan. Servera svalt, efter någon timme på karaff, kring 18-19 grader.
Jag lämnar ordet till Robert Parker: "Ett vackert exemplar. Smaskig doft av créme de cassis, lakrits, lagerblad, blyerts och grillrök. Medium till fyllig smak med rik fruktighet, mjuka tanniner och en förvånansvärt lång avslutning efter en imponerande mellanpallet. En raritet bland 2012:orna".
Château Malartic-Lagraviere är beläget i en av de äldsta vinområdena i Bordeaux - Pessac. Gården köptes 1997 av famlijen Bonnie och är en endast sex producenter i Bordeaux att ha både rött och vitt Grand Cru vin. Allt i vineriet är styrt av gravitation och rigorösa processer från inleverans till flytt från tank in i fat har tagit för att skydda druvorna maximalt. Sedan de nya ägarna tog över har gården restaurerats och är idag makalöst vacker och stilfull. Precis som deras viner...