• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Château Curson Crozes-Hermitage Rouge 2017 Shiraz-Syrah

Château Curson Crozes-Hermitage Rouge 2017

Pris 349 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st

Årgångar i lager

  • 2015
    349 kr
    750 ml
  • 2017
    349 kr
    750 ml
Lagerstatus
76 st
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till 2027
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Djupt purpurrött
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Crozes-Hermitage
Klassificering
AOC
Producent
Etienne Pochon
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
100% Syrah
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.5 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Det här vinet är gjort på druvor som odlats på en väldigt speciell plats i vingården, på riktigt gamla vinrankor. Aromerna är komplexa av kryddor och mogen röd frukt, runt och fint redan nu, med silkeslena tanniner och en elegant struktur.

Passar till

Dekantera och servera runt 16-18°C till foie gras, en elegant rätt på pärlhöns eller rapphöna med kastanjekräm, eller en harsadel med en fyllig rödvinssås. Generellt ett bra köttvin, så var inte rädd att prova till smakrika kötträtter, eller till ostbrickan med lagrade hårdostar.

Beskrivning

I hjärtat av norra Crus Rhônedalen erbjuder Domaine Etienne Pochon viner med mycket karaktär. Slottet, vars södra fasad är från slutet av 1500-talet, tillhörde Diane de Poitiers. Denna berömda person i Frankrikes historia föddes i Saint-Vallier 1499, älskarinna till kungen av Frankrike Henry II och dog 1566. Vingården har varit ekologiskt certifierad sedan 2014. Vingården består av 12 hektar planterade Syrah för produktion av röda viner och 4 hektar Roussanne och Marsanne för produktion av vita viner. Jordmånen där Syrah-vinstockarna växer, vilket vinerna från Etienne Pochon cuvéerna produceras med, är mycket gamla och dessa sluttande gårdar är i allmänhet inte särskilt bördiga och består huvudsakligen av tusen år gammalt alluvium från Rhône. Dessa jordmånar tillåter produktion av fruktiga och högkvalitativa viner.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS