
Château Curson Crozes-Hermitage Rouge 2017
Pris 349 kr
Årgångar i lager
- Lagerstatus
-
76 st
- Lagring
- Drick nu, eller låt utvecklas till 2027
- Karaktär
- Fylligt och fruktigt
- Färg
- Djupt purpurrött
- Land
- Frankrike
- Region
- Rhônedalen
- Distrikt
- Crozes-Hermitage
- Klassificering
- AOC
- Producent
- Etienne Pochon
- Huvuddruva
- Shiraz/Syrah
- Druvor
- 100% Syrah
- Vintyp
- Förslutning
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- 1.5 g/l
- Alkoholhalt
- 14%
- Se även
Doft & Smak
Det här vinet är gjort på druvor som odlats på en väldigt speciell plats i vingården, på riktigt gamla vinrankor. Aromerna är komplexa av kryddor och mogen röd frukt, runt och fint redan nu, med silkeslena tanniner och en elegant struktur.
Passar till
Dekantera och servera runt 16-18°C till foie gras, en elegant rätt på pärlhöns eller rapphöna med kastanjekräm, eller en harsadel med en fyllig rödvinssås. Generellt ett bra köttvin, så var inte rädd att prova till smakrika kötträtter, eller till ostbrickan med lagrade hårdostar.
Beskrivning
I hjärtat av norra Crus Rhônedalen erbjuder Domaine Etienne Pochon viner med mycket karaktär. Slottet, vars södra fasad är från slutet av 1500-talet, tillhörde Diane de Poitiers. Denna berömda person i Frankrikes historia föddes i Saint-Vallier 1499, älskarinna till kungen av Frankrike Henry II och dog 1566. Vingården har varit ekologiskt certifierad sedan 2014. Vingården består av 12 hektar planterade Syrah för produktion av röda viner och 4 hektar Roussanne och Marsanne för produktion av vita viner. Jordmånen där Syrah-vinstockarna växer, vilket vinerna från Etienne Pochon cuvéerna produceras med, är mycket gamla och dessa sluttande gårdar är i allmänhet inte särskilt bördiga och består huvudsakligen av tusen år gammalt alluvium från Rhône. Dessa jordmånar tillåter produktion av fruktiga och högkvalitativa viner.
Populära viner med samma druva
-
Fylligt, kryddig och komplextStora och kraftfulla aromer av mogen röd frukt, med härliga toner av viol, lakrits och peppar. I munnen känns det robust, med fin tanninstruktur, med inte helt färdigutvecklat. Låt det gärna utvecklas ett par år till för att blomma ut till en riktigt högkvalitativ Crozes-Hermitage.Läs mer..
-