• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Champagne Hugues Godmé Extra Brut Nv Chardonnay

Champagne Hugues Godmé Extra Brut Nv

Pris 469 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
72 st
Lagring
Drick nu till och med 2020
Karaktär
Ren och elegant
Färg
Ljust halmgul med glimrande kant
Land
Region
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
60% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 10% Pinot Noir
Volym
750 ml
Sockerhalt
3,5 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

Sofistikerad, ren och finlemmad doft med citrus, mineraler, mandel och en touch lakritsrot. Ren, väldigt frisk och fräsch smak med snygg frukt, citrus och stål. Lång, mångfacetterad avslutning.

Passar till

Strålande matvin i sin knastertorra, rena stil är den perfekt till rena skaldjur, sashimi eller syrliga fiskrätter. Servera kyld, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Hugues Godmé är en av de mest ödmjuka och jordnära vinproducenter vi träffat. Han låter helt enkelt vinerna tala för sig, och så de talar! Vi har länge letat fler kommande stjärnor i Champagne och så snart vi fick höra talas om Hugues och hans viner och hans filosofi så fattade vi att det är något stort på gång. Han har alltid odlat ekologiskt men efter det tuffa (extremt torra) året 1997 kände han att han borde kunna göra ännu mer för att vinrankorna skulle orka liknande år i framtiden och konverterade till biodynamisk odling. Idag är hans druvor, från Pinot-regionen Verzenay, bland regionens bästa och det har börjat pratas om hans viner i allskön internationell press. Prova själv så förstår du varför.