Beskrivning

Emile Dupuis var en respekterad fransk kock som lagade mat åt rika och kända familjer. Han var också en stor beundrare av Champagne och denna är skapad för att hedra hans minne. Denna cuvée är en blend på Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier från olika år och med samma passion och höga kravställning sen 1845.

Passar till

Servera runt 8-12°C som fördrink samt till eleganta skaldjurs- eller fiskrätter. Också väldigt trevligt till inte allt för söta desserter, såsom en fruktpaj, madeleinekakor eller macaroner.

Produktinformation

Lagerstatus
324 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Frankrike
Region
Champagne
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Kategorier
 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Druvan med flera personligheter!

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Kategori

  Brut

  Brut, extra brut och brut nature - vad menas med det? Vi reder ut begreppen kring hur bubbelvins söthetsgrad klassificeras.

 • Karaktär

  Brödigt & fylligt

  Under denna kategori faller ofta viner in med mognadstoner, som har mognat på ekfat och haft lång kontakt med sin jästfällning. Vinerna kan vara helt torra eller med lite restsötma.