• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Caraguilhes Prestige Red 2012 Shiraz-Syrah

Caraguilhes Prestige Red 2012

Pris 191 kr

Bevaka

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka produkten, du blir meddelad när det åter är i lager!
Din bevakning är nu registrerad. Så fort produkten kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Vinet kan drickas nu, eller lagras fram till 2016
Karaktär
-
Färg
Mörk rubinröd färg.
Land
Frankrike
Region
Languedoc-roussillon
Distrikt
Corbières
Klassificering
AOC
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
65% syrah , 20% mourvèdre, 15% carignan.
Vintyp
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Smakrikt och ganska fylligt vin med bra frukt, markerade tanniner och toner av mint och kaffe. Lång och balanserad eftersmak. Serveras något under rumstemperatur, vid 16 - 18° C och bör dekanteras 1 timme innan servering.

Passar till

Det här vinet är perfekt till smakrika rätter av nötkött, vilt eller lamm, gärna med gräddstuvad svamp som tillbehör.

Beskrivning

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Vinet görs av klassiska sydfranska druvsorter och lagras i 6 till 9 månader på fat av fransk ek innan det buteljeras.