• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 38 799 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Denna fantastiska Pinot Grigio kommer från en prisbelönad vinkällare som grundades 1949 i byn Etyek, 50 kilometer från Budapest, och visar att Ungern erbjuder fantastisk kvalitet och värde. Känd för sitt kungliga söta vin vid namn Tokaji, har Ungern i själva verket många strängar på sin lyra, dels tack vare en 600-år lång historia av växande italienska druvsorter. Vinmakaren Gábor Laczko har visat sig vara en expert och har utformat en rad spännande viner under etiketten Campanula, som är uppkallad efter den blomma som växer vilt i vingårdarna. Denna uppfriskande skarpa och mineralrika Pinot Grigio levererar klassiska karaktärer med mogna päron, aprikos och grönt äpple.

Passar till

Servera lätt kyld runt 8-12 grader på egen hand eller tillsammans med lättare rätter såsom tigerräkor eller grillad lax.

Produktinformation

Lagerstatus
439 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Ungern
Region
Dunántúl
Producent
Copestick murray wine solutions ltd
Huvuddruva
Pinot Grigio
Druvor
100% Pinot Grigio
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  Copestick murray wine solutions ltd

  Copestick Murray Wine Solutions LTD eller numera Freixenet Copestick.
  Copestick Murray Wine Solutions LTD distribuerar och marknadsför viner från hela världen. Läs mera om du vill veta hur noshörningar hör ihop med deras viner.

 • Huvuddruva

  Pinot Grigio

  Pinot Grigio, Pinot Gris eller Grauburgunder är en grön/grå druva från arten Vinis vinifera som härstammar från Ungern på 1500-talet. Idag produceras Pinot Grigio i Italien, Pinot Gris i Frankrike och Grauburgunder i Tyskland. Alla är samma druva, färgmutationer av Pinot Noir, men heter annorlunda beroende på vart de produceras.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.

 • Land

  Ungern

  Ungern är ett fantastiskt vinland som så länge kämpat i motvind, men äntligen har vinden vänt och Ungern som vinland blomstrar som aldrig förr. Anledningen är det ständiga fokuset på utveckling och med den stora vinkunskapen som råder runt om i vingårdarna. Ett vinland väl värt att upptäcka.