Som gjort till elegantare rätter av anka, sotad fisk eller asiatiska kötträtter.
Djup, mystisk doft med röda bär, mosade jordgubbar och paprika tillsammans med kallskuret kött, sechuanpeppar och örter. Medelfyllig, ren smak av körsbär, hallon och plommon. Frisk syra och snygga tanniner i en lång, komplex avslutning.
Cambridge Road är en väldigt liten, kvalitetsproducent från Martinborough på norra ön på Nya Zeeland. Lance Ridgewell som i stort sett själv driver hela produktion är extremt naturtrogen och kvalitetsfokuserad med sina 5,5 hektar odlingar. Hans natur-filosofi föddes när han jobbade under legenden James Millton i Gisbourne och såg fördelarna med biodynamisk odling varför hans grundidé nu bygger på att låta rankorna utvecklas och växa fritt med bara naturliga inslag till sin hjälp. Bland annat har en viss typ av fåglar släppts ut för att bekämpa skadeinsekter och får betar fritt i vinodlingarna för att hålla ogräset i skick. Odlingarna och rankorna är bland de äldsta på hela Nya Zeeland och består främst av Pinot Noir och Syrah.
Druvorna till detta vinet plockades de sista dagarna av mars med ett skördeuttag om 21 hektoliter per hektar (bra områden i Bordeaux har cirka 50 och industrivin över 100 hektoliter per hektar). Efter traditionell vinifikation fick vinet mogna i 12 månader på nya franska barriquer och lanserades november 2010 om drygt 5000 flaskor.
Vinet är biodynamiskt certifierat.